2012 m. vasario 21 d., antradienis

Wei Hu siunčia Jums linkėjimus ir pasakoja apie tradicines kinų šventes, kurias aplankyti galite ir jūs!


Pirmiausia, keletas įdomių faktų apie Kiniją:

Per metus Kinijoje sunaudojamos 45 000 000 000 lazdelių.Tai sudaro apie 1,7 milijono kubinių metrų medienos arba 25 mln medžių kasmet.

200 milijonų žmonių Kinijoje gyvena už mažiau nei vieną dolerį per dieną.Kinijoje didelis skurdas - daug žmonių gyvena už skurdo ribos. Nuo 1981 metų skurdo lygis Kinijoje buvo 64%. Laimei, iki 2004 metų šis skaičius sumažėjo iki 10%.

Ledai ir makaronai atsirado Kinijoje.Šaldytas ryžių ir pieno mišinys buvo išrastas Kinijoje apie 200 m. pr. ME., Jis buvo šiuolaikinių ledų prototipas. Be to, per kasinėjimus Vakarų Kinijoje buvo rastas dubuo su makaronais, kurių amžius yra apie 4000 metų. Daugelis mano, kad tai yra įrodymas, kad makaronai atsirado Kinijoje, o ne Italijoje.

Kinijos Gobi dykuma yra beveik Peru valstybės dydžio ir kasmet didėja po 1 400 kvadratinių mylių.

O štai taip viena gražiausių Kinijos dalių prisistato keliautojams internete:



O taip apie tradicines šventes, kurias savo akimis pamatyti galite ir Jūs pasakoja Wei:

 „ Kinija turi daugybę jau tradicija tapusių švenčių, vienos jų turi ilgą istoriją ir yra apipintos įvariomis legendomis, kitos atsiradusios visai nesenai, tačiau švenčiamos tikrai įspūdingai!

Mes švenčiame Naujuosius metus kartu su kitomis šalimis, tačiau turime ir savą Naujųjų metų šventę, dar žinomą kaip Kinų Naujieji metai ar Pavasario šventė. Pagal mėnulio kalendorių būtent ši diena žymi sausio 1-ąją. Mums tai labai svarbi šventė, kaip Europos ar kitų regionų gyventojams Šv. Kalėdos. Šeimos susirenka kartu prie bendro stalo šventinei vakarienei, vienas svarbiausių patiekalų – specialiu būdu pagaminti kiniški koldūnai, kiti patiekalai gali skirtis priklausomai nuo regiono, kuriame švenčiama ir šeimos tradicijų.



Mirusiųjų pagerbimo diena - senas tradicija turinti pagerbimo šventė, kuri Kinijoje minima jau labai senai. Ji primena lietuviškas Vėlynes, žmonės prisimena anapilin iškeliavusius artimuosiu ir draugus, neša gėles prie jų kapų. Tiksli diena nėra nustatyta, šis pagerbimas vyksta balandžio 4 – 6 dienomis priklausomai nuo kitų švenčių išsidėstymo metuose.



Gegužės šventė paplitusi visame pasaulyje. Kinijoje ji išsiskiria Drakono laivų festivaliu, kuris skiriamas Kinijos patrioto ir poeto Qu Yuan atminimui, kuris gegužės 5-ąją nusižudė Miluo upėje, taip išreikšdamas susirūpinimą šalimi. Šią dieną mes valgome ryžių koldūnus (jie visiškai skiriasi nuo įprastų!) ir organizuojame drakonų laivų lenktynes.



Rudens Vidurio festivalis švenčiamas rugpjūčio 15-ąją (pagal mėnulio kalendorių). Ši diena taip pat žinoma kaip Mėnulio šventė. Tai viena įdomiausių legendų apipinta tradicija. Istorija pasakoja, kad Chang’E, garsaus herojaus HouYi žmona, suvalgė burtą, galinti suteikti jai nemirtingumą, tačiau šis burtas buvo padovanotas jos vyrui kaip atlygis už žmonių išgelbėjimą nuo nepakeliamo karščio. Už šį poelgį Chang’E, buvo ištremta į šalčiausią vietą, mėnulį, amžiams.
Nuo to laiko šią dieną pagerbiamas mėnulis ir jo deivė. Šią dieną žmonės taip pat renkasi šeimoje ir valgo mėnulio pyragus, kurie simbolizuoja susijungimą. Beje, šie pyragai labai skanūs, Jūs turite jų paragauti!



Nacionalinė diena – spalio 1-oji, švenčiama kaip Kinijos Žmonių Respublikos įkūrimo diena (Respublika įkurta 1949 spalio 1-ąją). Ši diena ypač patinka moksleiviams, nes šie gauna savaitę atostogų. Šiai šventei paminėti organizuojami didžiuliai paradai ir kiti renginiai.

Kinijos žmonės šilti ir nuoširdūs, pasirengę Jums padėti, todėl nebijokite klausti ir būkite atviri naujovėms. Prieš keliaudami į bet kurį Kinijos regioną, nepamirškite susirasti šiek tiek informacijos apie jį, nes tai šalis su dugybe savitų tradicijų ir papročių, skaniu maistu ir gamtos bei architektūros stebuklais. Net ir gyvendama Kinijoje pati dar turiu labai daug ką sužinoti apie savo šalį ir dar daug ką joje pamatyti!
Gerų kelionių ir naujų atradimų kasdien!“

Jei turite klausimų ar norite patarimo apie kelionę į Kiniją, viską drąsiai rašykite komentaruose ir mes pažadame viską perduoti Wei.

3 komentarai:

  1. Labai idomus pasakojimas :) o ir foto nuostabios :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Linkėjimai Wei, ir visai Kinijai. Ką tik perdaviau maždaug 1 338 612 968 linkėjimų !

    AtsakytiPanaikinti